İçeriğe geç

Ant Kelimesinin Açılımı Nedir

Ant açılımı nedir?

Yakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletme Müdürlüğü (ANT).

Ant Türkçe bir kelime mi?

Etimoloji. Ant/And: (An) kökünden türemiştir. Söz ve anlaşma anlamını içerir. Moğol kökenlidir.

Ant ne oluyor?

Arapça “yemin” kelimesiyle aynı anlamı taşıyan “yemin” kelimesinin “Türkçe Sözlük”teki tanımı şöyledir: “1. Yemin, bir olayı Tanrı’yı veya kutsal bir kişiyi veya şeyi şahit tutarak doğrulamak için edilen yemin. 2. Kendi kendine verilen söz, ahit” (Komisyon, 2005: 104).

Ant hangi dilde?

I. Karınca kelimesi Eski ve yeni sözlüklerde “karınca” ve “andagar” kelimeleri, Arapça “yarım”, “yemin kasem”, “Farsça sûkend” ve Almanca “Eid, Eidşch-wur” kelimeleriyle açıklanmaktadır.

ANT Yapı’nın sahibi kimdir?

Mehmet Okay evli ve iki çocuk babasıdır.

ANT sahibi kim?

Yönetim Kurulu Arif KOYUNCUC Yönetim Kurulu Başkanı Binbaşı Osman ALP Yönetim Kurulu Üyesi Tuğgeneral Ahmet Hamdi ATAÇ Yönetim Kurulu Üyesi İlhan MARAŞLIOĞLU Yönetim Kurulu Üyesi Alper FESLİHAN Yönetim Kurulu Üyesi

Ant ingilizcesi ne?

“ant” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 8 sonuçKategoriİngilizce1Genel Kullanımyemin i.2Genel Kullanımyemin i.Genel3Genelrehin i.

TDK Ant ne demek?

TDK sözlük sitesinde farklı kelimelerin anlamları mevcut olup karınca kelimesi de bu kelimelerden biridir. Yemin kelimesinin TDK sözlük sitesindeki anlamı şu şekilde sıralanmıştır: – Tanrı’yı ​​veya kutsal bir kişiyi bir şeye tanıklık ettirerek yemin etmek. – Kendinize söz vermeyin.

Ant nedir tip?

Doğum öncesi-doğum öncesi: doğumdan önce. Karınca/karşıt, karınca: karşı.

ANT kimin?

Milli Savunma Bakanlığı’na ait olan sistemin işletme, bakım ve muhafazası sorumluluğu, 20 Mayıs 1957 tarih ve 4/9038 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü’ne devredilmiştir.

ANT ne için kullanılır?

ANT, Bluetooth®’a benzer bir kablosuz protokoldür ve öncelikli olarak spor ve fitness’ta kablosuz bağlantılar için kullanılır. Telefon üreticisi tarafından önceden yüklenen bu hizmet, ANT+ cihazlarını telefonunuzdaki uygulamalara bağlamanıza olanak tanır.

ANT neyi anlatıyor?

Karınca öyküsü, 1912 yılının nisan ayında Genç Kalemler dergisinde yayımlanmıştır. Öyküde, birbirlerinin kanını içerek kan kardeşi olan çocuklarla baş kahramanın ilişkisi ve kötü zamanlarda birbirlerine arka çıkarak yemin ettikleri kardeşlerin yaptıkları fedakarlıklar anlatılmaktadır.

Ant neyin kısaltması?

Bu amaçla Petrol Ofisi bünyesinde Genel Müdür Yardımcısı düzeyinde Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Müdürlüğü (ANT) kuruldu.

Ant kelimesi Türkçe mi?

Eski Türkçedeki “karınca”, “sözleşme, yemin” kelimesinden gelmektedir.

Ant mı and mı?

“yemin etmek” SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI. Eş anlamlısı: yemin etmek. Ayrıca yemin etmek anlamına da gelir. Bu sözcük genellikle anticmek, oath, oath olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı bir yemin biçiminde olmalıdır.

ANT ingilizcesi ne?

“ant” kelimesinin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 8 sonuçKategoriİngilizce1Genel Kullanımyemin i.2Genel Kullanımyemin i.Genel3Genelrehin i.

ANT sağlıkta ne demek?

Karınca/Anti-, Karınca: karşı. Ateş düşürücü: Ateş düşürücü.

ANT ne iş yapar?

Türk Silahlı Kuvvetleri ile NATO’nun dış takviye kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuş olup, yaklaşık 3.200 km boru hattı ve yaklaşık 1.000 adet boru hattından oluşmaktadır.

ANT kime aittir?

Milli Savunma Bakanlığı’na ait olan sistemin işletme, bakım ve muhafazası sorumluluğu, 20 Mayıs 1957 tarih ve 4/9038 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü’ne devredilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Elden Ödeme Alan Escort